Hozzávalók |
Mennyiség |
Csirkemell filé |
150 gramm |
Vöröshagyma |
Negyed fej |
Ajvár |
100 gramm |
Kókuszzsír |
1 evőkanál |
Főzőtejszín |
50 ml |
Feta sajt |
15 gramm |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A húst megmossuk, papírtörlővel szárítjuk.
A kókuszszírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst oldalanként 3 percig pirítjuk majd, sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
Az apróra vágott hagymát a pecsenyezsírra szórjuk, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük az ajvárt, sóval, borssal ízesítjük.
Az ajvárszósz 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkemelleket, ráöntjük a maradék ajvárszószt. Rámorzsoljuk a fetát.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Megszórjuk a petrezselyemzölddel.
Energia: 516,5 kcal, Fehérje: 45,78 gramm, Zsír: 25,67 gramm, Szénhidrát: 24,93 gramm