Hozzávalók

Mennyiség

Csirkemell filé

150 gramm

Vöröshagyma

Negyed fej

Ajvár

100 gramm

Kókuszzsír

1 evőkanál

Főzőtejszín

50 ml

Feta sajt

15 gramm

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A húst megmossuk, papírtörlővel szárítjuk.
A kókuszszírt egy serpenyőben felforrósítjuk, a húst oldalanként 3 percig pirítjuk majd, sóval, borssal fűszerezzük, kivesszük.
Az apróra vágott hagymát a pecsenyezsírra szórjuk, és 1-2 percig pirítjuk. Felöntjük a tejszínnel, hozzákeverjük az ajvárt, sóval, borssal ízesítjük.
Az ajvárszósz 2/3-át egy tűzálló tálba öntjük, ráhelyezzük a csirkemelleket, ráöntjük a maradék ajvárszószt. Rámorzsoljuk a fetát.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Megszórjuk a petrezselyemzölddel. 

Energia: 516,5 kcal, Fehérje: 45,78 gramm, Zsír: 25,67 gramm, Szénhidrát: 24,93 gramm