Elkészítése:
A szója granulátumot 15–20 percre 2 dl meleg vízbe áztatjuk. A zabpehelyhez összekeverjük a margarinnal és a kinyomkodott szója granulátummal, reszelt almával, citromhéjjal. Margarinnal kikent tepsibe tesszük. A tetejére helyezünk a kockákra vágott almával, citromhéjjal, őrölt szegfűszeggel és gyömbérrel ízesített tölteléket. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd megkenjük a sárgabarack lekvárral és rászórjuk a mazsolát. 5–10 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók:
zabpehely 80 g
zabkorpa 10 g
vaj 40 g
citromhéj
Töltelék:
alma 200 g
mazsola 10 g
sárgabarack lekvár 10 g
õrölt szegfûszeg, õrölt gyömbér, citromhéj