Elkészítése:

A szója granulátumot 15–20 percre 2 dl meleg vízbe áztatjuk. A zabpehelyhez összekeverjük a margarinnal és a kinyomkodott szója granulátummal, reszelt almával, citromhéjjal. Margarinnal kikent tepsibe tesszük. A tetejére helyezünk a kockákra vágott almával, citromhéjjal, őrölt szegfűszeggel és gyömbérrel ízesített tölteléket. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd megkenjük a sárgabarack lekvárral és rászórjuk a mazsolát. 5–10 perc alatt készre sütjük.


Hozzávalók:

zabpehely                80 g

zabkorpa                 10 g

vaj                            40 g

citromhéj

Töltelék:

alma                         200 g

mazsola                   10 g

sárgabarack lekvár 10 g

õrölt szegfûszeg, õrölt gyömbér, citromhéj