Elkészítése:
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk és kevés vizet hozzáadva, sima tésztává dolgozzuk össze. Hűtőben néhány percig pihentetjük. Addig a megtisztított hagymát apróra, a gépsonkát csíkokra vágjuk, a citrom héját lereszeljük, a csirkemellet ledaráljuk. A csirkemellet 1 db tojással, citromhéjjal, a hagymával, mustárral, tejszínnel és a fűszerekkel összekeverjük. Ezt követően a tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy tűzálló tálat kibélelünk vele úgy, hogy két centiméternyire túllógjon a peremén. A maradék tésztát kinyújtjuk ez lesz a teteje (a tál méretének megfelelően). A húsos massza felét a tésztával kibélelt tálban egyenletesen elsimítjuk, betakarjuk a sonkacsíkokkal, majd a maradék húsos masszával beborítjuk. A tészta túllógó széleit bekenjük felvert tojással. A tésztatetőt ráhelyezzük, a széleket körben összenyomkodjuk, tojással megkenjük. Villával megszurkáljuk a tetejét, hogy sütés közben a felesleges gőz távozhasson. Előmelegített sütőben kb. 45–50 percig sütjük.
Hozzávalók :
A tésztához:
liszt 2,5 dkg
vaj 3,5 dkg
víz szükség szerint
A töltelékhez:
csirkemell 100 g
gépsonka 50 g
tejszín 1 dl
tojás 0,5 db
citrom negyed db
újhagyma (vagy póréhagyma),
mustár
konyhasó
kakukkfû, zsálya, fehérbors