Készítési mód:
A zabpelyhet a vaníliarúddal ízesített tejben puhára főzzük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A puhára főtt, lehűtött zabpelyhet összekeverjük a cukorral kikevert tojássárgájával, beletesszük a búzacsírát és az almakockákat. Kevés fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját. Margarinnal kikent jénai tálba öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
nyersanyag | mennyiség |
zabpehely | 40 g |
tej | 100 g |
búzacsíra | 10 g |
tojás | 1/2 db |
vaníliás cukor | 5 g |
almakocka | 30 g |
margarin | 5 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: citrom, fahéj, vaníliarúd
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
442 kcal | 14,8 g | 11,9 g | 67,0 g |