Készítési mód:
A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, a magházát és a magokat eltávolítjuk. Belsejét kanállal kikaparjuk. Sütőlemezre téve puhára sütjük. Héjáról lekaparjuk és pépesítjük. Sütés helyett úgy is készíthetjük, hogy kockára vágva kevés vízben puhára főzzük és pépesítjük.
A margarinból és a lisztből világos rántást készítünk. Beletesszük a tökpürét. Ízesítjük kevés sóval és reszelt citromhéjjal. Hideg tejjel felöntjük és összeforraljuk. Ha reszelt sajtot keverünk bele egyéb feltét nélkül is tálalhatjuk.
nyersanyag | mennyiség |
sütőtök | 250 g |
margarin | 6 g |
liszt | 7 g |
tej | 100 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, citromhéj
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
315 kcal | 8,0 g | 7,8 g | 51,9 g |