Készítési mód:
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós, forrásban lévő vízben puhára főzzük. A megfőtt sárgarépát karikára vágjuk, és egy olajjal kikent tűzálló tálba tesszük. Egy-két karika vékonyra vágott póréhagymát teszünk rá. Megszórjuk petrezselyemzölddel és kakukkfűvel. Tejjel meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
nyersanyag | mennyiség |
sárgarépa | 250 g |
olaj | 3 g |
póréhagyma | 5 g |
tej | 20 g |
trappista sajt | 15 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, kakukkfű, petrezselyemzöld
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
197 kcal | 7,9 g | 8,0 g | 21,8 g |