Készítési mód:
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk. Enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és puhára főzzük. Leszűrjük, és margarinnal kikent tűzálló tálba tesszük.
Besamel mártást készítünk: a vajat felmelegítjük, beletesszük a lisztet, és habzásig hevítjük (nem pirítjuk meg!). A tűzről levéve állandó keverés közben hozzáöntjük a forró tejet, és simára keverjük. Sóval, szerecsendióval, fehérborssal ízesítjük, és lassú tűzön besűrítjük. A tojássárgáját összekeverjük a tejföllel, és az alapmártásunkhoz keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verve lazán, hogy ne törjön össze, szintén belekeverjük. Az egészet a brokkolira öntjük, reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

nyersanyag mennyiség
brokkoli 200 g
margarin 10+5 g
liszt 10 g
tej 100 g
tojás 1/2 db
tejföl 20 g
Trappista sajt 10 g

Ízesítéshez felhasznált anyagok: 2 g só, szerecsendió, fehérbors

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
313 kcal 17,4 g 23,9 g 18,3 g