Készítési mód:
A megmosott sertéshúst felszeleteljük, széleit bevagdossuk, enyhén kiverjük és megsózzuk. Mindkét oldalát lisztbe mártjuk, és kevés felmelegített olajon elősütjük, majd félretesszük. A visszamaradt olajon átfuttatjuk a zöldborsót, meghintjük az apróra vágott petrezselyemzöld felével, enyhén megsózzuk, és kevés vizet aláöntve a hús szeletekre helyezzük. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges a vizet pótoljuk. Tálalás előtt a maradék petrezselyemzölddel meghintjük.
nyersanyag | mennyiség |
sertéshús | 70 g |
zöldborsó | 100 g |
olaj | 10 g |
liszt | 5 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: 2 g só, ½ g petrezselyemzöld
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
286 kcal | 19,5 g | 15,9 g | 14,2 g |