Készítési mód:
Az előbbihez hasonló módon csontlevest készítünk.
A leöblített májat lekaparjuk, összekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra vágott vöröshagymával, amit esetleg kevés olajon meg is piríthatunk, a beáztatott és ledarált zsemlével, tojással, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, őrölt fehérborssal. Szükség esetén kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd forrásban lévő vízbe vagy a levesbe szaggatjuk vizes kanállal. Kb. 15 percig lassú forrással főzzük. Készíthetjük csak zsemlemorzsával, beáztatott zsemle nélkül is.
nyersanyag | mennyiség |
sárgarépa | 20 g |
gyökér | 20 g |
karalábé | 5 g |
zellergumó | 5 g |
máj | 20 g |
olaj | 3 g |
zsemle vagy zs. morzsa |
1/4 db 15 g |
tojás | 1/3 db |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: Leveshez:100 g csont, 1 g só, 10 g zöldpaprika, 5 g paradicsom, 5 g vöröshagyma, fokhagyma, egész bors, gyömbér
Májgaluskához: fehérbors, só, petrezselyemzöld, majoránna
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
149 kcal | 7,9 g | 5,9 g | 15,2 g |