Készítési mód:
Az előbbihez hasonló módon csontlevest készítünk.
A leöblített májat lekaparjuk, összekeverjük a lereszelt vagy nagyon apróra vágott vöröshagymával, amit esetleg kevés olajon meg is piríthatunk, a beáztatott és ledarált zsemlével, tojással, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, őrölt fehérborssal. Szükség esetén kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Pár percig állni hagyjuk, majd forrásban lévő vízbe vagy a levesbe szaggatjuk vizes kanállal. Kb. 15 percig lassú forrással főzzük. Készíthetjük csak zsemlemorzsával, beáztatott zsemle nélkül is.

nyersanyag mennyiség
sárgarépa 20 g
gyökér 20 g
karalábé 5 g
zellergumó 5 g
máj 20 g
olaj 3 g

zsemle vagy

zs. morzsa

1/4 db

15 g

tojás 1/3 db

Ízesítéshez felhasznált anyagok:  Leveshez:100 g csont, 1 g só, 10 g zöldpaprika, 5 g paradicsom, 5 g vöröshagyma,  fokhagyma, egész bors, gyömbér
Májgaluskához: fehérbors, só, petrezselyemzöld, majoránna

Energia Fehérje Zsír Szénhidrát
149 kcal 7,9 g 5,9 g 15,2 g