Készítési mód:
A megmosott csontot leforrázzuk, és adagonként 4 dl hideg vízben kevés sóval feltesszük főni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, zellergumót, vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért és a szemes borsot. Rövid főzés után hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ha jó ízű csontlevest akarunk kapni kb. 2 órán keresztül kell főzni.
A leszűrt csontléhez hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Állandó keverés közben beleszórjuk a búzadarát, és puhára főzzük. Szitán áttörjük, majd újra felforraljuk. Tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, vigyázva arra, hogy ne csapódjon ki. A zöldségeket vékony metéltre vágva tálaláskor a levesbe tehetjük.
nyersanyag | mennyiség |
sárgarépa | 20 g |
gyökér | 20 g |
karalábé | 5 g |
zellergumó | 5 g |
búzadara | 10 g |
tojássárgája | 1/3 db |
tejszín | 20 g |
tej | 30 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: 100 g csont, 1 g só, 10 g zöldpaprika, 5 g paradicsom, 5 g vöröshagyma, ½ g petrezselyemzöld, fokhagyma, egész bors, gyömbér
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
169 kcal | 3,9 g | 10,6 g | 13,0 g |