Készítési mód:
A megtisztított, cikkekre vágott kelkáposztát annyi hideg vízben, hogy éppen ellepje feltesszük főni. Hozzátesszük egészben a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Sóval, majoránnával ízesítjük. Puhára főzzük. Burgonyát csak akkor teszünk bele, ha a szénhidrátmennyiséghez szükséges. Zsemleszínű, fűszerpaprikával ízesített rántással besűrítjük, és jól összeforraljuk.
nyersanyag | mennyiség |
kelkáposzta | 250 g |
olaj | 4 g |
teljes őrlésű liszt | 12 g |
burgonya | 80 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, fűszerpaprika, fokhagyma, kömény vagy majoránna, vöröshagyma 5 g
Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
245 kcal | 12,5 g | 5,1 g | 34,6 g |