Készítési mód:
A megtisztított, cikkekre vágott kelkáposztát annyi hideg vízben, hogy éppen ellepje feltesszük főni. Hozzátesszük egészben a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Sóval, majoránnával ízesítjük. Puhára főzzük. Burgonyát csak akkor teszünk bele, ha a szénhidrátmennyiséghez szükséges. Zsemleszínű, fűszerpaprikával ízesített rántással besűrítjük, és jól összeforraljuk.
| nyersanyag | mennyiség |
| kelkáposzta | 250 g |
| olaj | 4 g |
| teljes őrlésű liszt | 12 g |
| burgonya | 80 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, fűszerpaprika, fokhagyma, kömény vagy majoránna, vöröshagyma 5 g
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 245 kcal | 12,5 g | 5,1 g | 34,6 g |




