Készítési mód:
A megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát felforrósított Rámán megfonnyasztjuk. A megmosott, lecsurgatott köleshez hozzáadjuk a hagymát, a babérlevelet és adagonként 1,25 dl vizet vagy a brokkoli főzőlevét. Sózzuk, lefedve egyszer felfőzzük, majd kis lángon kb. 20-25 percig főzzük, többször megkeverve, hogy ne égjen le. A megmosott, rózsáira szedett brokkolit sós vízben megfőzzük. A sajtot és a paradicsomot apró kockára, a metélőhagymát apróra vágjuk. A brokkolit és a sajtot a megpuhult köleshez keverjük, tetejére szórjuk a metélőhagymát és a felkockázott paradicsomot. Tálalás előtt sütőben átforrósítjuk.
| nyersanyag | mennyiség | 
| köles | 30 g | 
| brokkoli | 150 g | 
| füstölt sajt | 40 g | 
| vöröshagyma | 25 g | 
| paradicsom | 50 g | 
Ízesítéshez felhasznált anyagok: só, borsikafű, babérlevél, snidling, 125 g brokkoli főzőleve
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát | 
| 305 kcal | 18,4 g | 12,2 g | 28,5 g | 




