Készítési mód:
A kiválogatott és alaposan megmosott lencsét annyi vízben, hogy ellepje, kuktafazékban feltesszük főni. Ha módunk van előző este beáztatni, lerövidül a főzési idő. Zúzott fokhagymával, egészben hagyott vöröshagymával, babérlevéllel, sóval ízesítjük, és lassú tűzön megfőzzük. Ha a lencse megpuhult, kiszedjük belőle a vöröshagymát és a babérlevelet. Fűszerpaprikával ízesített, cukros barnarántást készítünk, és főzelékünket ezzel sűrítjük. Ecettel, mustárral, kevés cukorral ízesítjük. Protifárral simára kevert tejföllel dúsítjuk, és jól összeforraljuk.
| nyersanyag | mennyiség |
| lencse | 80 g |
| olaj | 8 g |
| vöröshagyma | 5 g |
| tejföl | 20 g |
| liszt | 12 g |
| fehérjepor | 2,5 g |
| cukor | 2 g |
Ízesítéshez felhasznált anyagok: mustár, babérlevél, só, fokhagyma, ecet, fűszerpaprika
| Energia | Fehérje | Zsír | Szénhidrát |
| 438 kcal | 25,5 g | 12,1 g | 54,8 g |




