Hozzávalók |
Mennyiség |
marhahús |
50 g |
marhacsont |
100 g |
sárgarépa |
20 g |
gyökér |
20 g |
zeller |
5 g |
karalábé |
5 g |
kelkáposzta |
5 g |
zöldpaprika |
10 g |
paradicsom |
5 g |
vöröshagyma |
5 g |
tojás sárgája |
1/4 darab |
tojás fehérje |
1 db |
Piros Arany |
3 g |
só, egész bors, fokhagyma |
|
Elkészítés:
A darált húst a tojásfehérjével, sóval összekeverjük és adagonként 4 dl vízben feltesszük főni. Beletesszük a leforrázott csontlevet. Gyöngyözve főzzük. Amíg felforr, addig gyakran kell kevergetni. Ha felforrt belerakjuk a zöldségféléket és gyöngyözve főzzük. A legvégén 10 percig pihentetni kell, a hab összegyűlik és leszedjük. Ezután a levest átszűrjük, lezsírozzuk és tálaljuk.(A tálaláskor a tányér aljára tesszük a tojás sárgáját és erre merítjük a forró levest.)
Energia: 114,5 Kcal, Fehérje: 15,8 g, Zsír: 8,0 g, Szénhidrát: 4,5 g