Hozzávalók

Mennyiség

marhahús

50 g

marhacsont

100 g

sárgarépa

20 g

gyökér

20 g

zeller

5 g

karalábé

5 g

kelkáposzta

5 g

zöldpaprika

10 g

paradicsom

5 g

vöröshagyma

5 g

tojás sárgája

1/4 darab

tojás fehérje

1 db

Piros Arany

3 g

só, egész bors, fokhagyma

 

 

Elkészítés:

A darált húst a tojásfehérjével, sóval összekeverjük és adagonként 4 dl vízben feltesszük főni. Beletesszük a leforrázott csontlevet. Gyöngyözve főzzük. Amíg felforr, addig gyakran kell kevergetni. Ha felforrt belerakjuk a zöldségféléket és gyöngyözve főzzük. A legvégén 10 percig pihentetni kell, a hab összegyűlik és leszedjük. Ezután a levest átszűrjük, lezsírozzuk és tálaljuk.(A tálaláskor a tányér aljára tesszük a tojás sárgáját és erre merítjük a forró levest.)

Energia: 114,5 Kcal, Fehérje: 15,8 g, Zsír: 8,0 g, Szénhidrát: 4,5 g