Hozzávalók

Mennyiség

marhahús

80 g

sárgarépa

20 g

gyökér

20 g

karalábé

5 g

v.hagyma

5 g

zeller

5 g

kelkáposzta

5 g

paprika

10 g

paradicsom

10 g

fokhagyma

¼ gerezd

só, egész bors

 


Elkészítés:

A húst és a zöldségeket megmossuk. A csontot leforrázzuk (felforraljuk a vizet és ráöntjük a csontra, pár perc, majd kivesszük belőle). A zöldségeket és a húst 1-5 dl hideg vízbe feltesszük főni. Egész borsot, sót, fokhagymát hozzáadjuk. Ha felforrt, akkor  a habot leszedjük, mert különben zavaros lesz. Lassan forralva, gyöngyözve főzzük. Ha kész, a zöldségeket és a húst kivesszük, ízesítő zöldségeket (hagyma, paprika) kidobjuk. A répákat kivesszük, és a levesestálba tesszük, rászűrjük a levest és jénai tálban (fedővel, kanállal együtt) tálaljuk.

Energia: 137,5 Kcal, Fehérje: 19,8 g, Zsír: 5,2 g, Szénhidrát: 4,2 g