Hozzávalók |
Mennyiség |
marhahús |
80 g |
sárgarépa |
20 g |
gyökér |
20 g |
karalábé |
5 g |
v.hagyma |
5 g |
zeller |
5 g |
kelkáposzta |
5 g |
paprika |
10 g |
paradicsom |
10 g |
fokhagyma |
¼ gerezd |
só, egész bors |
|
Elkészítés:
A húst és a zöldségeket megmossuk. A csontot leforrázzuk (felforraljuk a vizet és ráöntjük a csontra, pár perc, majd kivesszük belőle). A zöldségeket és a húst 1-5 dl hideg vízbe feltesszük főni. Egész borsot, sót, fokhagymát hozzáadjuk. Ha felforrt, akkor a habot leszedjük, mert különben zavaros lesz. Lassan forralva, gyöngyözve főzzük. Ha kész, a zöldségeket és a húst kivesszük, ízesítő zöldségeket (hagyma, paprika) kidobjuk. A répákat kivesszük, és a levesestálba tesszük, rászűrjük a levest és jénai tálban (fedővel, kanállal együtt) tálaljuk.
Energia: 137,5 Kcal, Fehérje: 19,8 g, Zsír: 5,2 g, Szénhidrát: 4,2 g