Hozzávalók |
Mennyiség |
karfiol |
250 g |
sárgarépa |
1 darab |
petrezselyemgyökér |
½ darab |
zeller |
1 cikk |
vöröshagyma |
½ fej |
olaj |
1,5 evőkanál |
cukor |
1 mokkáskanál |
tejföl |
60 g |
mustár |
1 mokkáskanál |
só, bors, babérlevél, citromlé |
ízlés szerint |
Elkészítés:
A cukrot az olajon karamellizáljuk, a vékonyra felszelt zöldségeket rádobjuk és néhány percig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, majd a babérlevéllel, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon főni hagyjuk. A karfiolt kis rózsákra bontjuk és roppanósra főzzük enyhén sós vízben. Amikor a zöldségek megfőttek, pürésítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a citromlevet, majd összeforgatjuk a karfiollal.
Energia: 270 Kcal, Fehérje: 9,5 g, Zsír: 13,0 g, Szénhidrát: 29,0 g