Hozzávalók

Mennyiség

karfiol

250 g

sárgarépa

1 darab

petrezselyemgyökér

½ darab

zeller

1 cikk

vöröshagyma

½ fej

olaj

1,5 evőkanál

cukor

1 mokkáskanál

tejföl

60 g

mustár

1 mokkáskanál

só, bors, babérlevél, citromlé

 ízlés szerint

 

Elkészítés:

A cukrot az olajon karamellizáljuk, a vékonyra felszelt zöldségeket rádobjuk és néhány percig pirítjuk. Felöntjük kevés vízzel, majd a babérlevéllel, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon főni hagyjuk. A karfiolt kis rózsákra bontjuk és roppanósra főzzük enyhén sós vízben. Amikor a zöldségek megfőttek, pürésítjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és a citromlevet, majd összeforgatjuk a karfiollal.

Energia: 270 Kcal, Fehérje: 9,5 g, Zsír: 13,0 g, Szénhidrát: 29,0 g