Hozzávalók

Mennyiség

pulykamell filé

120 g

finomliszt

20 g

olaj

2 evőkanál

vaj

15 g

brokkoli

100 g

tej

1 dl

trappista sajt

20 g

zsemlemorzsa

10 g

fehérbors, szerecsendió

ízlés szerint

 

Elkészítés:

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, az olajban hirtelen elősütjük, majd kivajazott tepsibe fektetjük. A brokkolit sós vízben megfőzzük, a húsra halmozzuk. A vajból lisztből és tejből besamelmártást készítünk, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, végül a brokkolis húsra öntjük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és sajttal, majd 15-20 percig sütjük előmelegített sütőben közepes hőfokon.

Energia: 549 Kcal, Fehérje: 45,5 g, Zsír: 30,1 g, Szénhidrát: 21,5 g