Hozzávalók |
Mennyiség |
pulykamell filé |
120 g |
finomliszt |
20 g |
olaj |
2 evőkanál |
vaj |
15 g |
brokkoli |
100 g |
tej |
1 dl |
trappista sajt |
20 g |
zsemlemorzsa |
10 g |
fehérbors, szerecsendió |
ízlés szerint |
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, lisztbe forgatjuk, az olajban hirtelen elősütjük, majd kivajazott tepsibe fektetjük. A brokkolit sós vízben megfőzzük, a húsra halmozzuk. A vajból lisztből és tejből besamelmártást készítünk, sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, végül a brokkolis húsra öntjük. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával és sajttal, majd 15-20 percig sütjük előmelegített sütőben közepes hőfokon.
Energia: 549 Kcal, Fehérje: 45,5 g, Zsír: 30,1 g, Szénhidrát: 21,5 g