Hozzávalók

Mennyiség

hónapos retek

120 gramm

kéksajt

50 gramm

olíva olaj

1,5 evőkanál

petrezselyem zöld

¼ csokor

borecet

1 evőkanál

cukor

fél mokkáskanál

ízlés szerint

fekete bors

ízlés szerint

 

Elkészítés:

A retket megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A sajtot apró hasábokra szeleteljük. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd a többi összetevővel egy tálban összeforgatjuk. Az olajat, ecetet és az ízesítő anyagokat összekeverjük és a salátára öntjük. Rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálalhatjuk.

Energia: 411 kcal, Fehérje: 19,0 g, Zsír: 29,5 g, Szénhidrát: 6,2 g