Hozzávalók |
Mennyiség |
hónapos retek |
120 gramm |
kéksajt |
50 gramm |
olíva olaj |
1,5 evőkanál |
petrezselyem zöld |
¼ csokor |
borecet |
1 evőkanál |
cukor |
fél mokkáskanál |
só |
ízlés szerint |
fekete bors |
ízlés szerint |
Elkészítés:
A retket megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A sajtot apró hasábokra szeleteljük. A petrezselymet finomra aprítjuk, majd a többi összetevővel egy tálban összeforgatjuk. Az olajat, ecetet és az ízesítő anyagokat összekeverjük és a salátára öntjük. Rövid ideig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal tálalhatjuk.
Energia: 411 kcal, Fehérje: 19,0 g, Zsír: 29,5 g, Szénhidrát: 6,2 g