Hozzávalók

Mennyiség

Sárgarépa

75 gramm

Vöröslencse

20 gramm

Tej/növényi tej

1 dl

Víz

1 dl

Teljes kiőrlésű/finomliszt

15 gramm

Só, eritrit/cukor

Ízlés szerint

Kókuszzsír

0,5 evőkanál

 

Elkészítés:

A vöröslencsét átmossuk és főzni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük, majd kevés víz hozzáadásával a kókuszzsíron puhára pároljuk és a vöröslencséhez adjuk. A főzeléket levesszük a tűzről és kevés liszttelt szórjuk, majd a tejjel és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. A tűzre visszatéve még egyet forralunk rajta, fűszerezzük és melegen tálaljuk.

Energia: 221 Kcal, Fehérje: 10,7 g, Zsír: 5,2 g, Szénhidrát: 27,1 g

(kép forrása: internet)