Hozzávalók |
Mennyiség |
Sárgarépa |
75 gramm |
Vöröslencse |
20 gramm |
Tej/növényi tej |
1 dl |
Víz |
1 dl |
Teljes kiőrlésű/finomliszt |
15 gramm |
Só, eritrit/cukor |
Ízlés szerint |
Kókuszzsír |
0,5 evőkanál |
Elkészítés:
A vöröslencsét átmossuk és főzni kezdjük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük, majd kevés víz hozzáadásával a kókuszzsíron puhára pároljuk és a vöröslencséhez adjuk. A főzeléket levesszük a tűzről és kevés liszttelt szórjuk, majd a tejjel és egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. A tűzre visszatéve még egyet forralunk rajta, fűszerezzük és melegen tálaljuk.
Energia: 221 Kcal, Fehérje: 10,7 g, Zsír: 5,2 g, Szénhidrát: 27,1 g
(kép forrása: internet)