Hozzávalók |
Mennyiség |
Sárgarépa |
60 gramm |
Zabpehely |
40 gramm |
Teljes kiőrlésű liszt |
35 gramm |
Eririt |
20 gramm |
Natúr joghurt |
40 gramm |
Tojás |
0,5 darab |
Kókuszzsír |
1 teáskanál |
Sütőpor |
0,5 zacskó |
Fahéj |
Ízlés szerint |
Só |
Egy csipet |
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy kisebb sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojást az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a kókuszzsírt. A masszához szórjuk a zabpelyhet és a sütőporos lisztet is, majd fahéjjal és egy csipetnyi sóval ízesítjük, alaposan csomómentesre keverjük. Végül a sárgarépát is lereszeljük, és a masszához adjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
Energia: 383 Kcal, Fehérje: 16,25 g, Zsír: 10,2 g, Szénhidrát: 58,9 g
(kép forrása: internet)