Hozzávalók

Mennyiség

Sárgarépa

60 gramm

Zabpehely

40 gramm

Teljes kiőrlésű liszt

35 gramm

Eririt

20 gramm

Natúr joghurt

40 gramm

Tojás

0,5 darab

Kókuszzsír

1 teáskanál

Sütőpor

0,5 zacskó

Fahéj

Ízlés szerint

Egy csipet

 

Elkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy kisebb sütőformát kibélelünk sütőpapírral. A tésztához a tojást az eritrittel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a kókuszzsírt. A masszához szórjuk a zabpelyhet és a sütőporos lisztet is, majd fahéjjal és egy csipetnyi sóval ízesítjük, alaposan csomómentesre keverjük. Végül a sárgarépát is lereszeljük, és a masszához adjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.

Energia: 383 Kcal, Fehérje: 16,25 g, Zsír: 10,2 g, Szénhidrát: 58,9 g

(kép forrása: internet)