Hozzávalók |
Mennyiség |
Alma |
100 gramm |
Mandula |
50 gramm |
Cukor |
1 evőkanál |
Cukrozatlan kakaópor |
1 teáskanál |
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 150 fokon 30 percig sütjük. Amint megsült kivesszük a sütőből és pépesítjük, majd a cukorral keverjük. A mandulát egy robotgéppel összedaráljuk, és az almára öntjük. Jól összekeverjük, és diónyi golyókat formázunk belőle. A golyókat a kakaóporba forgatjuk, és egy tányérra helyezzük, majd a hűtőben állni hagyjuk.
Energia: 78 Fehérje: 0,75 gramm Zsír: 0,55 gramm, Szénhidrát: 16,9 gramm
(kép forrása: internet)