Hozzávalók

Mennyiség

Alma

100 gramm

Mandula

50 gramm

Cukor

1 evőkanál

Cukrozatlan kakaópor

1 teáskanál

 

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és nagyobb szeletekre vágjuk. Majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 150 fokon 30 percig sütjük. Amint megsült kivesszük a sütőből és pépesítjük, majd a cukorral keverjük. A mandulát egy robotgéppel összedaráljuk, és az almára öntjük. Jól összekeverjük, és diónyi golyókat formázunk belőle. A golyókat a kakaóporba forgatjuk, és egy tányérra helyezzük, majd a hűtőben állni hagyjuk.

 

Energia: 78 Fehérje: 0,75 gramm Zsír: 0,55 gramm, Szénhidrát: 16,9 gramm

 

(kép forrása: internet)