Hozzávalók |
Mennyiség |
Zöldborsó |
125 gramm |
Zabpehely |
50 gramm |
Zsírszegény sajt |
30 gramm |
Tojás |
0,5 darab |
Vöröshagyma |
25 gramm |
Fokhagyma |
Ízlés szerint |
Petrezselyem zöld |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A borsót puhára főzzük, lecsepegtetjük és botmixerrel kissé pürésítjük (nem pépesre). Hozzáadjuk a zabpelyhet, a tojást, a felaprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Jól összekeverjük, ízesítjük, és végül hozzáadjuk a durvára reszelt sajtot is. (Ha szükséges, szórjunk hozzá zsemlemorzsát.) Jól formálható masszát kell kapjunk. Hűtőbe téve legalább félóráig pihentetjük. Vizes kézzel gombócokat gömbölyítünk és meghempergetjük zsemlemorzsában. A fasírtokat ezután sütőben vagy olajban kisütjük.
Energia: 445 kcal, Fehérje: 26,2 gramm, Zsír: 14,1 gramm, Szénhidrát: 52,4 gramm
(kép forrása: internet)