Hozzávalók |
Mennyiség |
Csirkemell filé |
100 gramm |
Olíva olaj |
10 gramm |
Fokhagyma |
Fél gerezd |
Spenót |
25 gramm |
Bacon |
2 szelet |
Burgonya |
30 gramm |
Vöröshagyma |
25 gramm |
Joghurt |
0,5 dl |
Bazsalikom |
Ízlés szerint |
Oregánó |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A bacont és a hagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk. Rádobjuk a szintén felkockázott csirkemellet és krumplit, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a csirke kifehéredik, a burgonya pedig "üveges" lesz. Ekkor felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. Ha megpuhult minden, hozzáadjuk a spenótot, zúzott fokhagymát, és pár percig, csak amíg a spenót összeesik, tovább főzzük. A joghurthoz merünk keveset a forró levesből, simára keverjük, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.
Energia: 369 kcal, Fehérje: 27,5 gramm, Zsír: 23,6 gramm, Szénhidrát: 11,2 gramm
(kép forrása: internet)