Hozzávalók

Mennyiség

Csirkemell filé

100 gramm

Olíva olaj

10 gramm

Fokhagyma

Fél gerezd

Spenót

25 gramm

Bacon

2 szelet

Burgonya

30 gramm

Vöröshagyma

25 gramm

Joghurt

0,5 dl

Bazsalikom

Ízlés szerint

Oregánó

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A bacont és a hagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk. Rádobjuk a szintén felkockázott csirkemellet és krumplit, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a csirke kifehéredik, a burgonya pedig "üveges" lesz. Ekkor felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. Ha megpuhult minden, hozzáadjuk a spenótot, zúzott fokhagymát, és pár percig, csak amíg a spenót összeesik, tovább főzzük. A joghurthoz merünk keveset a forró levesből, simára keverjük, és a leveshez öntjük. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

Energia: 369 kcal, Fehérje: 27,5 gramm, Zsír: 23,6 gramm, Szénhidrát: 11,2 gramm

 

(kép forrása: internet)