Hozzávalók |
Mennyiség |
Édesburgonya |
150 gramm |
Narancslé (narancsból) |
1 narancs |
Citromlé |
1 teáskanál |
Vaj |
5 gramm |
Fokhagyma |
0,5 gerezd |
Gyömbér |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
Az édesburgonyát héjastól sütőbe tesszük, puhára sütjük, ha elkészült a héját óvatosan lehúzzuk. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a gyömbért, az édesburgonyát, a fűszereket és a gyümölcsleveket, kicsit összefőzzük, majd teljesen pépesítjük.
Energia: 173 kcal, Fehérje: 2,5 gramm, Zsír: 4,1 gramm, Szánhidrát: 31,9 gramm
(kép forrása: internet)