Hozzávalók |
Mennyiség |
Finomliszt |
50 gramm |
Tej |
50 ml |
Vaj |
1 teáskanál |
Tojás |
½ darab |
Káposzta |
100 gramm |
Vöröshagyma |
25 gramm |
Fokhagyma |
Ízlés szerint |
Petrezselyem |
Negyed csokor |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet aprítjuk, a tojást hozzáadjuk, a fokhagymát áttörjük. A lisztet és a tejet óvatosan a keverékhez adjuk, majd a vajat is hozzáadjuk és alaposan elkeverjük. Egy edényt kivajazunk, alulra tésztát öntünk, majd rá a káposztát és tésztával fedjük az ételt. 180 fokon, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.
Energia: 323 Fehérje: 13,2 gramm Zsír: 9,5 gramm, Szénhidrát: 45,8 gramm
(kép forrása: internet)