Hozzávalók |
Mennyiség |
Cékla |
200 gramm |
Vöröshagyma |
25 gramm |
Olíva olaj |
7 gramm |
Görög joghurt |
30 gramm |
Alaplé/víz |
300 ml |
Szerecsendió |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A céklát megpucoljuk, kockákra vágjuk, fűszerezzük, olajjal locsoljuk és sütőpapírral bélelt, 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A hagymát kockákra vágjuk, és olajon először pároljuk, majd enyhén lepirítjuk, a megsült céklát a hagymához adjuk, felöntjük az alaplével és addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul. Ezután a levest botmixerrel pépesítjük, a joghurtot kevés lével összekeverjük, és az ételhez adjuk. A levest még egyszer összefőzzük, és ízlés szerint sajttal vagy dióval tálaljuk.
Energia: 155 kcal, Fehérje: 3,9 gramm, Zsír: 8,3 gramm, Szénhidrát: 15,3 gramm
(kép forrása: internet)