Egészséges répás sütemény (gluténmentes, alacsony kalóriatartalmú)

 

Hozzávalók

Mennyiség

Sárgarépa reszelve

50 gramm

Tojás

0,5 darab

Vaj

1 teáskanál

Sütőpor

1 kávéskanál

Mandula

5 gramm

Aszalt gyümölcsök ízlés szerint

5 gramm

Méz

3 gramm

Fahéj

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A tojás fehérjét habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a vajjal, mézzel és sütőporral, hozzáadjuk a fahéjat is. Ezután a reszelt sárgarépához adjuk az aprított mandulát, az aszalt gyümölcsöket és a többi hozzávalót. Ha jól összekevertük, a három alapot egymáshoz adjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt sütőformában 170 fokon készre sütjük.

Energia: 233 Fehérje: 8,2 gramm Zsír: 15,6 gramm, Szénhidrát: 14,5 gramm

 

(kép forrása: internet)