Egészséges répás sütemény (gluténmentes, alacsony kalóriatartalmú)
Hozzávalók |
Mennyiség |
Sárgarépa reszelve |
50 gramm |
Tojás |
0,5 darab |
Vaj |
1 teáskanál |
Sütőpor |
1 kávéskanál |
Mandula |
5 gramm |
Aszalt gyümölcsök ízlés szerint |
5 gramm |
Méz |
3 gramm |
Fahéj |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A tojás fehérjét habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a vajjal, mézzel és sütőporral, hozzáadjuk a fahéjat is. Ezután a reszelt sárgarépához adjuk az aprított mandulát, az aszalt gyümölcsöket és a többi hozzávalót. Ha jól összekevertük, a három alapot egymáshoz adjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt sütőformában 170 fokon készre sütjük.
Energia: 233 Fehérje: 8,2 gramm Zsír: 15,6 gramm, Szénhidrát: 14,5 gramm
(kép forrása: internet)