Sárgaborsó krémleves
Hozzávalók |
Mennyiség |
Felesborsó |
80 gramm |
Vöröshagyma |
25 gramm |
Fokhagyma |
Ízlés szerint |
Főzőtejszín |
0,5 dl |
Alaplé/víz |
300 ml |
Petrezselyem |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
Előző éjszaka a sárgaborsót beáztatjuk. Másnap a hagymával, fokhagymával, sóval és borssal annyi vízben feltesszük főzni, hogy 2 ujjnyira ellepje. Ha a borsó megfőtt, a levest turmixoljuk és visszatesszük a gázra, mikor felforr belekeverjük a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, és meg egyet forralunk rajta.
Energia: 348 kcal, Fehérje: 19,3 gramm, Zsír: 9,3 gramm, Szénhidrát: 46,5 gramm
(kép forrása: internet)