Spenótos-tonhalas penne

  

Hozzávalók

Mennyiség

Penne tészta

80 gramm

Olíva olaj

1 teáskanál

Tonhal

80 gramm

Friss spenót

100 gramm

Joghurt

1 dl

Zsírszegény sajt

15 gramm

Szerecsendió

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Közben a spenótot kevés olíva olajon enyhén megpároljuk, hozzáadjuk a tonhalat és fűszerezzük. A tésztát miután megfőtt leszűrjük és egy kikent jénai tálba helyezzük, a spenótos-halas keverékkel és a joghurttal alaposan összeforgatjuk. Az étel tetejét sajttal szórjuk, majd pirulásig sütjük.

Energia: 568 kcal, Fehérje: 32,9 gramm, Zsír: 19,5 gramm, Szénhidrát: 64,8 gramm

 

(kép forrása: internet)