Spenótos-tonhalas penne
Hozzávalók |
Mennyiség |
Penne tészta |
80 gramm |
Olíva olaj |
1 teáskanál |
Tonhal |
80 gramm |
Friss spenót |
100 gramm |
Joghurt |
1 dl |
Zsírszegény sajt |
15 gramm |
Szerecsendió |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük. Közben a spenótot kevés olíva olajon enyhén megpároljuk, hozzáadjuk a tonhalat és fűszerezzük. A tésztát miután megfőtt leszűrjük és egy kikent jénai tálba helyezzük, a spenótos-halas keverékkel és a joghurttal alaposan összeforgatjuk. Az étel tetejét sajttal szórjuk, majd pirulásig sütjük.
Energia: 568 kcal, Fehérje: 32,9 gramm, Zsír: 19,5 gramm, Szénhidrát: 64,8 gramm
(kép forrása: internet)