Tepsis fasírtgolyó
Hozzávalók |
Mennyiség |
Darált sertéshús |
150 gramm |
Tojás |
1 darab |
Kifli |
Fél darab |
Vöröshagyma |
25 gramm |
Fokhagyma |
Ízlés szerint |
Zsemlemorzsa |
1 teáskanál |
Bors |
Ízlés szerint |
Fűszerpaprika |
Ízlés szerint |
Petrezselyem |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró darabokra vágjuk, a kiflit beáztatjuk, és kinyomkodjuk, majd az összes többi hozzávalóval egy nagy tálba rakjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, majd alaposan összedolgozzuk. Egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a masszából kis golyókat készítünk, meghempergetjük őket a zsemlemorzsában, és egymás mellé helyezzük. Alufóliával letakarva 20 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további 20 perc alatt készre sütjük.
Energia: 375 kcal, Fehérje: 39,2 gramm, Zsír: 17,2 gramm, Szénhidrát: 15,5 gramm
(kép forrása: internet)