Sajtos-kukoricás puliszka (Könnyen emészthető, pépes)


Hozzávalók

Mennyiség

Víz

2dl

Kukoricadara

1 dl

Joghurt

0,5 dl

Csemege kukorica

25 gramm

Füstölt sajt

20 gramm

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, beletesszük a sót, és fokozatos keverés mellett a kukoricadarát, melyet 4-5 percig főzünk. Egy közepes jénai tálat kikenünk vastagon vajjal, és vajas kanállal beleszaggatjuk a puliszkát. A puliszka tetejére joghurtot teszünk, majd a paradicsomot karikákra vágjuk, ezt a joghurtra helyezzük, majd az étel tetejét füstölt sajttal szórjuk. A sütőben a sajt pirulásáig sütjük.

 

Energia: 455 kcal, Fehérje: 16 gramm, Zsír: 14,1 gramm, Szénhidrát: 73,9 gramm

 

(kép forrása: internet)