Püré karfiolból (zsírszegény, gluténmentes, alacsony kalóriatartalmú)


Hozzávalók

Mennyiség

Karfiol

200 gramm

Alaplé/víz

500 ml

Vaj

1 teáskanál

Joghurt

1 evőkanál

Szerecsendió

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és csirkehúslevesben vagy vízben puhára főzzük. A megfőtt karfiolt krémesre mixeljük, hozzáadjuk a puha olvasztott vajat, a joghurtot, sózzuk borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, ha túl sűrű, pár kanál főzőlével hígítjuk.

Energia: 86,2 Fehérje: 5,2 gramm Zsír: 3,6 gramm, Szénhidrát: 8,3 gramm

 

(kép forrása: internet)