Fahéjas-almás kelt palacsinta
Hozzávalók |
Mennyiség |
Finomliszt |
60 gramm |
Tej |
25 ml |
Vaj |
5 gramm |
Tojás |
1 darab |
Friss élesztő |
5 gramm |
Kókuszzsír (sütéshez) |
5 gramm |
Alma |
1 darab |
Méz |
8 gramm |
Fahéj |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük az élesztős tejet, majd a többi hozzávalót (az alma kivételével), és sima tésztává keverjük. Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, és a palacsintamasszához keverjük. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percet hagyjuk állni. Egy serpenyőben kevés kókuszzsírt hevítünk, majd a palacsinták mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Energia: 418 kcal, Fehérje: 15,2 gramm, Zsír: 10,6 gramm, Szénhidrát: 64,3 gramm
(kép forrása: internet)