Őszi sütőtökös csirkecomb

 

Hozzávalók

Mennyiség

Csirkecomb

2 darab

Kókuszzsír

5 gramm

Lilahagyma

25 gramm

Sárgarépa

1 darab

Fehérrépa

1 darab

Sütőtök

50 gramm

Bors

Ízlés szerint

Kakukkfű

Ízlés szerint

Rozmaring

Ízlés szerint

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Sózzuk-borsozzuk. Felhevített vastag falú serpenyőben, kókuszzsíron, folyamatosan forgatva, körbepirítjuk a combokat. Lapos tűzálló tálra tesszük a húsokat. A zöldfűszereket beleforgatjuk evőkanálnyi olívaolajba és rászórjuk a combokra. A megtisztított zöldségeket néhány darabra vágjuk, a lilahagymákat negyedekbe. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban megforgatjuk, és a sütőtálra rendezzük, a húsok köré, közé. Az ételt ezután készre sütjük.

Energia: 315 kcal, Fehérje: 33,1 gramm, Zsír: 13,2 gramm, Szénhidrát: 15,5 gramm

 

(kép forrása: internet)