Hozzávalók |
Mennyiség |
Burgonya |
70 gramm |
Paradicsom |
30 gramm |
Póréhagyma |
20 gramm |
Balzsamecet |
Ízlés szerint |
Citrom |
Ízlés szerint |
Méz |
1 gramm |
Petrezselyem zöld |
1/5 csokor |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és karikákra vágjuk. A paradicsomot és a póréhagymát szintén karikákra vágjuk, és a burgonyával keverjük. A többi hozzávalóból öntetet készítünk, majd a zöldségekre locsoljuk és néhány órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a salátát felaprított petrezselyem zölddel szórjuk.
Energia: 93 kcal, Fehérje: 3,2 gramm, Zsír: 0,4 gramm, Szénhidrát: 19,3 gramm
(kép forrása: www.peanutbutterandpepper.com)