Hozzávalók |
Mennyiség |
Zöldborsó |
200 gramm |
Újhagyma |
1 közepes szál |
Főzőtejszín |
25 ml |
Víz |
100 ml |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A borsót annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni, sózzuk és hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott újhagymát. Fedő alatt néhány perc alatt pároljuk puhára.
Ha megpuhult, kiszedjük a borsó felét és az újhagymát, kevés főző lével, botmixerrel pépesítjük.
Ha kész, tegyük vissza a pépet a borsóhoz, adjuk hozzá a tejszínt, és forrósítsuk fel együtt az egészet.
Energia: 257,7 kcal, Fehérje: 15,06 gramm, Zsír: 8,34 gramm, Szénhidrát: 30,22 gramm