Hozzávalók |
Mennyiség |
TV paprika |
1 nagy darab |
Darált sovány sertéshús |
120 gramm |
Köles |
2 evőkanál |
Vöröshagyma |
20 gramm |
Passzírozott paradicsom |
1 dl |
Burgonya |
40 gramm |
Fűszerkömény |
1 csipet |
Fűszerpaprika |
1 csipet |
Édesítőszer |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
Először apróra vágjuk a hagymát, majd a kölessel együtt egy fél vízzel leöntve félpuhára pároljuk.
A töltelékhez a darált húst fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, köménnyel és a hagymás kölessel együtt összegyúrjuk.
A paprikák magházát kiszedjük, a nagyobb ereket kiszedjük, és megtöltjük a húsos töltelékkel.
A paprikára annyi forró vizet öntünk, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk , a mártást ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.
Energia: 388,2 kcal, Fehérje: 33,48 gramm, Zsír: 11,42 gramm, Szénhidrát: 37,41 gramm