Hozzávalók

Mennyiség

TV paprika

1 nagy darab

Darált sovány sertéshús

120 gramm

Köles

2 evőkanál

Vöröshagyma

20 gramm

Passzírozott paradicsom

1 dl

Burgonya

40 gramm

Fűszerkömény

1 csipet

Fűszerpaprika

1 csipet

Édesítőszer

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Elkészítés:

Először apróra vágjuk a hagymát, majd a kölessel együtt egy fél vízzel leöntve félpuhára pároljuk.
A töltelékhez a darált húst fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, köménnyel és a hagymás kölessel együtt összegyúrjuk.
A paprikák magházát kiszedjük, a nagyobb ereket kiszedjük, és megtöltjük a húsos töltelékkel.
A paprikára annyi forró vizet öntünk, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk , a mártást ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.

Energia: 388,2 kcal, Fehérje: 33,48 gramm, Zsír: 11,42 gramm, Szénhidrát: 37,41 gramm