Hozzávalók |
Mennyiség |
Halfilé |
200 gramm |
Citromlé |
Néhány csepp |
Zöldfűszerek (snidling, kapor, bazsalikom, oregánó) |
Ízlés szerint |
Zsírszegény kefir |
20 gramm |
Zsírszegény túró |
20 gramm |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Citromlével meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Egy tűzálló tálat sütőpapírral bélelünk vagy vajjal kikenünk, a szeleteket a tálba helyezzük. A kefirt és a túrót összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük.
A halszeleteket megkenjük a szósszal és alaposan átsütjük.
Energia: 185,4 kcal, Fehérje: 38,9 gramm, Zsír: 1,4 gramm, Szénhidrát: 4,8 gramm