Hozzávalók |
Mennyiség |
Padlizsán |
150 gramm |
Vöröshagyma |
Negyed fej |
Sárgarépa |
25 gramm |
Fehérrépa |
15 gramm |
Kókuszzsír |
1 evőkanál |
Víz |
200 ml |
Babérlevél |
Fél levél |
Petrezselyem zöld |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A padlizsánt alaposan megmossuk, majd a héjjal együtt sütőben ráncosra sütjük.
A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, felöntjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet.
A megsült padlizsánt megpucoljuk, a húsát a megfőtt zöldségekhez adjuk, a babérlevelet kivesszük, és a levest simára turmixoljuk.
Tálaláskor reszelt citromhéjjal és petrezselyem zölddel szórjuk.
Energia: 108,6 kcal, Fehérje: 2,73 gramm, Zsír: 5,34 gramm, Szénhidrát: 12,19 gramm