Hozzávalók |
Mennyiség |
Rizs |
15 gramm |
Csirkemell filé |
30 gramm |
Sárgarépa |
25 gramm |
Zeller |
25 gramm |
Fehérrépa |
15 gramm |
Zsírszegény joghurt |
25 ml |
Finomliszt |
1 teáskanál |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A csirkemellet ízlés szerint kockákra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és sóval szórjuk.
Közben a zöldségeket kockákra vágjuk, a rizst megmossuk. Ha a hús már félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldségkockákat és a rizst.
Amikor minden megpuhult a lisztet a joghurttal alaposan elkeverjük, a meleg levesből kis adagokat kanalazunk hozzá, ha eltűntek a csomók, óvatosan a leveshez adjuk.
A levest még egyszer felforraljuk.
Energia: 131 kcal, Fehérje: 10,88 gramm, Zsír: 0,55 gramm, Szénhidrát: 20,24 gramm