Hozzávalók

Mennyiség

Zabpehely

15 gramm

Erythritol

7 gramm

Vaj

5 gramm

Natúr joghurt

12 gramm

Víz

10 ml

Tojás

Fél darab

Sütőpor

0,5 kávéskanál

Alma

20 gramm

Eper

10 gramm

Egy csipet

Fahéj

Ízlés szerint

 

Elkészítés:

A zabpelyhet darálóba, aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, enyhén összetörjük. Egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport, fahéjat, sót és alaposan összekeverjük.

Egy másik tálban az erythritolt habosra keverjük a tojással, majd a vajat, a joghurtot és a vizet is hozzáadjuk.

A két tálban lévő alapanyagokat összedolgozzuk, majd belereszeljük a meghámozott, reszelt almát.

A tésztát a kiválasztott például muffin formába töltjük, a tésztára epret teszünk, majd megint tészta következik, a sütemény tetejét eperrel vagy almával díszíthetjük.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

 

Energia: 144,7 kcal, Fehérje: 5,46 gramm, Zsír: 7,97 gramm, Szénhidrát: 12,46 gramm