Hozzávalók |
Mennyiség |
Zabpehely |
15 gramm |
Erythritol |
7 gramm |
Vaj |
5 gramm |
Natúr joghurt |
12 gramm |
Víz |
10 ml |
Tojás |
Fél darab |
Sütőpor |
0,5 kávéskanál |
Alma |
20 gramm |
Eper |
10 gramm |
Só |
Egy csipet |
Fahéj |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A zabpelyhet darálóba, aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük, enyhén összetörjük. Egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a sütőport, fahéjat, sót és alaposan összekeverjük.
Egy másik tálban az erythritolt habosra keverjük a tojással, majd a vajat, a joghurtot és a vizet is hozzáadjuk.
A két tálban lévő alapanyagokat összedolgozzuk, majd belereszeljük a meghámozott, reszelt almát.
A tésztát a kiválasztott például muffin formába töltjük, a tésztára epret teszünk, majd megint tészta következik, a sütemény tetejét eperrel vagy almával díszíthetjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Energia: 144,7 kcal, Fehérje: 5,46 gramm, Zsír: 7,97 gramm, Szénhidrát: 12,46 gramm