Hozzávalók

Mennyiség

Rizs

100 gramm

Víz

150 ml

Növényi tej/tej 0,1 vagy 1,5%-os

150 ml

Kókuszszír

8 gramm

Tojás

0,5 darab

Zsemlemorzsa

1 teáskanál

Édesítőszer

Ízlés szerint

Só, Citromhéj

Ízlés szerint

Elkészítés:

A riszt alaposan megmossuk, majd vízzel öntjük fel, megsózzuk és lefedve addig főzzük, míg az összes vizet magába szívja.

Ekkor hozzáadjuk a tejet, felforraljuk és lefedve, néha megkeverve készre főzzük a rizst, rövid ideig állni hagyjuk.

A kókuszsírt, tojássárgáját, citromhéjat és az édesítőszert habosra keverjük, a fehérjét habbá verjük, majd mindkettőt óvatosan a rizshez adjuk.

Kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsiben addig sütjük, míg teteje enyhén megpirul.

Energia: 524,8 kcal, Fehérje: 15,66 gramm, Zsír: 11,57 gramm, Szénhidrát: 88,82 gramm

(forrás: www. easteuropeanfood.about.com)