Hozzávalók |
Mennyiség |
Csirkemell |
100 gramm |
Brokkoli |
100 gramm |
Burgonya |
30 gramm |
Só |
Ízlés szerint |
A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, a burgonyát megmossuk és felkockázzuk.
Sós vízben (amennyi épp ellepi) főzni kezdjük a burgonyát, ha már félig elkészült, a brokkolit is hozzáadjuk és a zöldségeket teljesen puhára főzzük.
A zöldségeket leszűrjük (a főzőlevet nem öntjük ki) és pépesre törjük őket.
Kevés főzővízzel a kívánt állagig hígítjuk.
Ha csirkemellel szeretnénk készíteni a csirkemellet megtisztítjuk és külön feltesszük főni, majd a zöldségekkel együtt ezt is pépesítjük.
Energia: 159,6 kcal, Fehérje: 28,75 gramm, Zsír: 1,26 gramm, Szénhidrát: 8,12 gramm
(forrás: www. lifecurrents.dw2.net)