Hozzávalók |
Mennyiség |
Finomliszt |
70 gramm |
Sütőpor |
1 kávéskanál |
Cukor |
1 teáskanál |
Víz/Növényi tej/Tej 0,1 vagy 1,5%-os |
25 ml |
Kókuszzsír |
10 gramm |
Friss élesztő |
40 gramm |
Tojás |
0,5 darab |
A kalács megkenéséhez |
|
Tojássárgája |
0,5 darab |
Tej 0,1 vagy 1,5%-os |
1 teáskanál |
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos, cukros vízben/tejben felfuttatjuk, egy tálban a lisztet, a sütőport, a sót, a maradék cukrot összekeverjük, majd az az élesztős keveréket és a kókuszszírt is hozzáadjuk.
A tésztát alaposan megdagasztjuk, lisztezett deszkára borítjuk és tetszés szerint 3 egyenlő részre osztjuk.
A darabokat nagyjából egyforma hosszúra sodorjuk és összefonjuk. Sütőpapírral bélelt sütőformába helyezzük, tetejét megkenjük és 180 fokon 20-30 perc alatt megsütjük.
Energia: 385, 2 kcal, Fehérje: 13,02 gramm, Zsír: 13, 01 gramm, Szénhidrát: 53,52 gramm