Hozzávalók

Mennyiség

Rizsliszt

50 g

Datolya

2 darab

Banán

100 g

Növényi tej

1,5 dl

Tojás

1/2 darab

Xilit

1 evőkanál

Kókuszolaj

½ evőkanál

Szódabikarbóna

½ kávéskanál

Sütőpor

½ teáskanál

Fahéj

½ kávékanál

Egy csipetnyi

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a banánokat villával összetörjük. A kenyérformánkat kiolajozzuk és sütőpapírral béleljük.

Egy keverőtálban a rizslisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal, majd félretesszük.

A datolyákat felvágjuk, majd a lisztkeverékünkből veszünk egy kicsit, és beforgatjuk a datolyákat, majd félretesszük.

Egy másik tálban a xilitet és a kókuszolajat habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a növényi tejet, majd a pépesített banánt. Végül jól összekeverjük.

A tojásos keveréket a száraz összetevőkhöz adjuk, a datolyákat belehelyezzük.

A tésztát a sütőformába öntjük, majd az előmelegített sütőbe helyezzük, nagyjából 1 órát sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.

Energia: 459,2 kcal, Fehérje: 8,07 g, Zsír: 9,3 g, Szénhidrát: 81,82 g

(kép forrása: www.slimpalate.com)