Hozzávalók |
Mennyiség |
Rizsliszt |
50 g |
Datolya |
2 darab |
Banán |
100 g |
Növényi tej |
1,5 dl |
Tojás |
1/2 darab |
Xilit |
1 evőkanál |
Kókuszolaj |
½ evőkanál |
Szódabikarbóna |
½ kávéskanál |
Sütőpor |
½ teáskanál |
Fahéj |
½ kávékanál |
Só |
Egy csipetnyi |
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a banánokat villával összetörjük. A kenyérformánkat kiolajozzuk és sütőpapírral béleljük.
Egy keverőtálban a rizslisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, szódabikarbónával és a fahéjjal, majd félretesszük.
A datolyákat felvágjuk, majd a lisztkeverékünkből veszünk egy kicsit, és beforgatjuk a datolyákat, majd félretesszük.
Egy másik tálban a xilitet és a kókuszolajat habverővel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a növényi tejet, majd a pépesített banánt. Végül jól összekeverjük.
A tojásos keveréket a száraz összetevőkhöz adjuk, a datolyákat belehelyezzük.
A tésztát a sütőformába öntjük, majd az előmelegített sütőbe helyezzük, nagyjából 1 órát sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
Energia: 459,2 kcal, Fehérje: 8,07 g, Zsír: 9,3 g, Szénhidrát: 81,82 g
(kép forrása: www.slimpalate.com)