Hozzávalók |
Mennyiség |
Pisztráng |
200 g |
Vaj |
10 g |
Zsemlemorzsa |
2 evőkanál |
Mandula |
10 g |
Citrom |
¼ darab |
Petrezselyem |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, beirdaljuk, sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
A vajat felolvasztjuk, majd közepes hőfokon oldalanként rövid idő alatt megsütjük.
A fennmaradó vajra rászórjuk a mandulaforgácsot, és alacsony hőfokon megpirítjuk.
Ha elkészült a frissen vágott petrezselymet rászórjuk, a citrom levét a halra facsarjuk, és a mandulával fogyasztjuk.
Energia: 376,2 kcal, Fehérje: 46,31 g, Zsír: 19,07 g, Szénhidrát: 4,93 g
(kép forrása: www.womenshealthmag.co)