Hozzávalók

Mennyiség

Pisztráng

200 g

Vaj

10 g

Zsemlemorzsa

2 evőkanál

Mandula

10 g

Citrom

¼ darab

Petrezselyem

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Elkészítés:

A pisztrángokat megtisztítjuk, beirdaljuk, sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

A vajat felolvasztjuk, majd közepes hőfokon oldalanként rövid idő alatt megsütjük.

A fennmaradó vajra rászórjuk a mandulaforgácsot, és alacsony hőfokon megpirítjuk.

Ha elkészült a frissen vágott petrezselymet rászórjuk, a citrom levét a halra facsarjuk, és a mandulával fogyasztjuk.

Energia: 376,2 kcal, Fehérje: 46,31 g, Zsír: 19,07 g, Szénhidrát: 4,93 g

(kép forrása: www.womenshealthmag.co)