Hozzávalók |
Mennyiség |
Aszalt szilva150 g Csirkemell filé |
25 g |
Fokhagyma |
0,5 kávéskanál |
Mustár |
1 kávéskanál |
Olívaolaj |
5 g |
Só |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
A húst megmossuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.
A vékony hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük, úgy, hogy a mustáros fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.
Egy teflon serpenyőben az olívaolajat forrásig hevítjük, és ebben a hús minden oldalát pirosra sütjük.
Energia: 265,4 kcal, Fehérje: 37,63 g, Zsír: 6,63 g, Szénhidrát: 12,59 g
(kép forrása: www.beyondsalmon.com)