Hozzávalók

Mennyiség

Aszalt szilva150 g

Csirkemell filé

25 g

Fokhagyma

0,5 kávéskanál

Mustár

1 kávéskanál

Olívaolaj

5 g

Ízlés szerint

Bors

Ízlés szerint

Elkészítés:

A húst megmossuk, vékonyra klopfoljuk, sózzuk-borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük a mustárral. A fokhagymát megtisztítjuk, és hosszában hasábokra vágjuk. Minden szilva közepébe egy-egy szeletet ágyazunk.

A vékony hússzeletek szélesebb végébe teszünk egy-egy szilvát, és hosszában felgöngyöljük, úgy, hogy a mustáros fele legyen belül. Végül fogpiszkálóval rögzítjük.

Egy teflon serpenyőben az olívaolajat forrásig hevítjük, és ebben a hús minden oldalát pirosra sütjük.

Energia: 265,4 kcal, Fehérje: 37,63 g, Zsír: 6,63 g, Szénhidrát: 12,59 g

 

(kép forrása: www.beyondsalmon.com)