Hozzávalók

Mennyiség

Finomliszt

10 g

Rozsliszt

30 g

Teljes kiőrlésű búzaliszt

30 g

Vaj

5 g

Tejföl

3 g

Tojás

0,5 darab

Szezámmag, kömény

5 g

0,5 kávéskanál

Elkészítés:

  1. lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojást és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.

  2. A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tejföllel és a magvakkal megszórjuk.

  3. Derelyevágóval vagy késsel csíkokra vágjuk.

  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.

  5. 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Energia: 316,8 kcal, Fehérje: 11,38 g, Zsír: 7,67 g, Szénhidrát: 50,45 g

(kép forrása: www.craftsy.com)