Hozzávalók |
Mennyiség |
Finomliszt |
10 g |
Rozsliszt |
30 g |
Teljes kiőrlésű búzaliszt |
30 g |
Vaj |
5 g |
Tejföl |
3 g |
Tojás |
0,5 darab |
Szezámmag, kömény |
5 g |
Só |
0,5 kávéskanál |
Elkészítés:
-
lisztet összekeverjük a sóval, elmorzsoljuk a vajjal, beletesszük a tojást és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
-
A tésztát kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük egy kevés tejföllel és a magvakkal megszórjuk.
-
Derelyevágóval vagy késsel csíkokra vágjuk.
-
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk.
-
200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Energia: 316,8 kcal, Fehérje: 11,38 g, Zsír: 7,67 g, Szénhidrát: 50,45 g
(kép forrása: www.craftsy.com)