Hozzávalók |
Mennyiség |
Tojás |
2 darab |
Sárgarépa |
25 g |
Zöldborsó |
15 g |
Vöröshagyma |
10 g |
Olaj |
5 g |
Tej 1,5% |
50 ml |
Fokhagyma |
¼ gerezd |
Fűszerpaprika |
Ízlés szerint |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
-
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd a sárgarépát lereszeljük. A hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót és tovább pirítjuk.
-
A tojásokat közben felverjük, a tejjel elegyítjük, majd fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Ha a zöldségek szépen megpirultak, de még ropogósak a tojásokat is rájuk öntjük, a masszát nem kevergetjük, hagyjuk, hogy az egyik oldala szépen átsüljön. Ha ez kész, másik oldalára fordítjuk, és készre sütjük.
Energia: 228,9 kcal, Fehérje: 13,97 g, Zsír: 15,46 g, Szénhidrát: 8,09 g
(kép forrása: www.healthnfood.com)