Hozzávalók |
Mennyiség |
Csicsóka |
100 g |
Sárgarépa |
25 g |
Fehérrépa |
15 g |
Zeller |
15 g |
Vöröshagyma |
10 g |
Olaj |
5 g |
Víz/alaplé |
200 ml |
Fokhagyma |
¼ gerezd |
Bors |
Ízlés szerint |
Só |
Ízlés szerint |
Elkészítés:
-
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre pároljuk.
-
A hagymához adjuk a zöldségeket, majd felöntjük őket és puhulásig főzzük.
-
Ha a zöldségek megpuhultak a levest levesszük a tűzről, pépesítjük, majd a tűzre visszatéve sóval és borssal ízesítjük. Pirítóssal, sajttal szórva tálalhatjuk.
Energia: 98,9 kcal, Fehérje: 3,25 g, Zsír: 5,52 g, Szénhidrát: 8,49 g
(kép forrása: www.health.com)