Hozzávalók

Mennyiség

Csicsóka

100 g

Sárgarépa

25 g

Fehérrépa

15 g

Zeller

15 g

Vöröshagyma

10 g

Olaj

5 g

Víz/alaplé

200 ml

Fokhagyma

¼ gerezd

Bors

Ízlés szerint

Ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre pároljuk.

  2. A hagymához adjuk a zöldségeket, majd felöntjük őket és puhulásig főzzük.

  3. Ha a zöldségek megpuhultak a levest levesszük a tűzről, pépesítjük, majd a tűzre visszatéve sóval és borssal ízesítjük. Pirítóssal, sajttal szórva tálalhatjuk.

Energia: 98,9 kcal, Fehérje: 3,25 g, Zsír: 5,52 g, Szénhidrát: 8,49 g

(kép forrása: www.health.com)